kaarsjesavond
Kaarsjesavond in de Dorpsstraat is in Zoetermeer de traditionele start van de kerstperiode. De hele straat gaat terug in de tijd, met nostalgische Dickensfiguren en koren die kerstliedjes ten gehore brengen. Ook de Stadskerstboom wordt natuurlijk deze avond weer ontstoken!

20181211 Kaarsjesavond Zoetermeer GVW 4561 X3Kaarsjesavond begint met het ontsteken van de drijvende kerstboom op de Dobbeplas door burgemeester Michel Bezuijen. De lichtjes worden ontstoken om 18.15 uur. Aansluitend zal de Lichtjesparade van start gaan. Tijdens de Lichtjesparade, kunnen kinderen hun fiets, step, of zichzelf versieren met lichtjes. Met deze verlichte creaties volgen zij de burgemeester tot het parcours bij Familiecafe ‘t Nestje en Silvester Kinder-en Jeugdboeken, dit is het einde van de Lichtjesparade.
Tijdens de route zal een vakjury de creaties beoordelen. De drie mooiste en origineelste creaties ontvangen een prijs, beschikbaar gesteld door de ondernemers uit de straat. De winnaars worden in de week na de Kaarsjesavond op de hoogte gebracht. Om deel te nemen kan je mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan krijg je een bevestiging terug met je startnummer, welke je kunt ophalen bij de mensen met gele hesjes bij de start van de Kaarsjesavond om 18.00 uur.


i bF38d3N X3Dickens en kerstkoren

Door de hele straat zullen verschillende groepen Dickensfiguren lopen, altijd bereid tot een foto. Verschillende koren zorgen voor een echte kerstsfeer met hun muziek en zang. Naast de grote Stadskerstboom in de Dobbe, loopt er ook een levende kerstboom door de straat.

Dit jaar zullen er extra veel ondernemers buiten staan met hun lekkernijen en wordt er weer volop gratis chocomel uitgedeeld. De ondernemers in de straat hebben hun etalages natuurlijk weer sfeervol aangekleed met lichtjes. Je kunt stemmen op de mooiste etalage bij de chocomelk kramen, de ondernemer kan dit jaar een hele mooie prijs winnen, dus stem op je favoriet.

Fotografie: Gerard van Warmerdam

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-