terra_nova_gestriptDe gemeente Zoetermeer krijgt van het Rijk 4,9 miljoen subsidie vanuit de Start Bouw Impuls (SBI) voor het project Terra Nova. Terra Nova is een bedrijvengebouw, dat wordt omgebouwd tot woningen, aan de Boerhaavelaan in de nieuwe wijk Entree.

Het gebouw is compleet gestript, maar ligt intussen al geruime tijd te wachten op nieuwe bouwactiviteiten. Wethouder Iedema is optimistisch: “De ontwikkelaar Breevast heeft mij gezegd dat er in het eerste kwartaal van 2024 begonnen wordt met de bouw, daar ga ik van uit. Door de gestegen rente, gestegen bouwkosten en tekorten aan personeel is het lastig om snel van start te gaan, maar het zou mooi zijn als er begin 2024 wordt gestart met dit project.”

De Startbouwimpuls is bedoeld voor projecten die planologisch ver genoeg zijn om uiterlijk in 2024/2025 te starten met bouwen, maar door de veranderde economische omstandigheden de business case niet meer rond kunnen rekenen. Breevast is op dit moment nog in overleg met woningcorporaties die mogelijk willen investeren in project Terra Nova. De 4,9 miljoen zou ingezet kunnen worden om het bouwen van sociale huurwoningen rendabeler te maken en zo het project weer vlot te trekken.

 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-