15 jaar Thrillerfestival 002Van zondag 22 tot en met zondag 29 oktober staat Zoetermeer weer helemaal in het teken van het Nederlands Thrillerfestival. Een jaarlijkse literaire en culturele happening die voor de vijftiende keer op rij wordt gehouden en van Zoetermeer een week lang de spannendste stad van Nederland maakt.

2022 10 30 Boekenfestival 27.jpg.1200x0 q85Deze jubileumeditie start zondag 22 oktober met een groots Boekenfestival in het Stadstheater Zoetermeer. Er is een Boekenmarkt in de centrale foyer, waar tientallen auteurs hun spannende boeken presenteren en signeren.
Karikaturist Johan van Dam is present en tekent razendsnel grappige portretten van de bezoekers. En voor de jeugd wordt de voorstelling ‘Zus en Broer’ deze zondagmiddag 2 keer opgevoerd in de Kleine Foyer van het Stadstheater.
Deze Boekenmarkt wordt gehouden van 12.00 – 17.00 uur.

Uitreiking Vleermuizen

In de Kleine Zaal start om 13.30 uur een reeks prijsuitreikingen, waarbij Omroep MAX directeur Jan Slagter de winnaars bekend maakt van de MAX Bronzen, de MAX Zilveren, de MAX Gouden én de nieuwe MAX Junior Vleermuis 2023.
De MAX Junior Vleermuis is bestemd voor het beste spannende kinderboek, de MAX Bronzen Vleermuis is bestemd voor de beste debuutthriller, de MAX Zilveren Vleermuis voor de beste thriller van het jaar en de MAX Gouden Vleermuis, zal uitgereikt worden voor het beste oeuvre.
Voor alle vier de prijzen hebben deskundige jury’s 6 auteurs dan wel titels genomineerd. De in totaal 24 genomineerden zijn erbij dan wel vertegenwoordigd door hun uitgever.
Vermeldenswaard is nog dat de uit Engeland afkomstige auteurs Helen Fields en Carla Kovach deze zondagmiddag live in het Stadstheater aanwezig zullen zijn.

2022 10 30 Boekenfestival 77Om 15.30 uur staat, eveneens in de Kleine Zaal, de bekendmaking gepland van de winnaartjes van de gehouden Scholieren Schrijfwedstrijd. Voor degene die de eerste prijs wint, is de Kids Gouden Vleermuis 2023 als extra trofee beschikbaar.
De winnende verhalen worden weer gebundeld in een fraai boekje, dit jaar opnieuw mogelijk gemaakt door NBD Biblion. Tevens staat een E-book uitgave van dit boekje op de planning, aangeboden door HIP Publishing.
De prijsuitreiking van de Scholieren Schrijfwedstrijd wordt verricht door burgemeester Michel Bezuijen, in zijn hoedanigheid van beschermheer van het Nederlands Thrillerfestival. De presentatie van deze uitreiking is in handen van de Man met Koffer, Laurens de Groot.

Toegang tot het Stadstheater is gratis deze zondagmiddag.

Thrillerweek activiteiten

2022 11 05 Thriller schrijvers 27In de rest van de Thrillerweek staan nog allerlei activiteiten op het programma, zoals spannende films bij Filmhuis Cameo en bij Bioscoop Kinepolis, diverse activiteiten voor de jeugd bij CKC & partners en in de Bibliotheek, voorstellingen van leerlingen door leerlingen op het Erasmus College, een BookTalk in de bibliotheek met schrijfster Eva Burgers, duistere verhalenvertellers in het CKC en als afsluiting op zondag 29 oktober een Thriller Talkshow bij Café MAX / Forum, met medewerking van Toni Coppers, Nathalie Pagie, Elvin Post en Marieke Damen.

Alle verdere informatie over de diverse programma onderdelen, tijdstippen en hoe aan te melden is te vinden op www.nederlandsthrillerfestival.nl

Kom ook …als je tenminste durft …

Bij Uit tips vindt u alle uitgaanstips voor theater en muziek. Zie ons evenementen overzicht voor alle evenementen in Zoetermeer en bij cursussen hebben we Zoetermeerse cursussen en activiteiten voor u op een rij gezet.

-advertenties-

-goede doel-