Regen en zon wisselden elkaar af op het Festival Historisch Zoetermeer dit weekend. Was zaterdag vooral herfstachtig met veel buien, op zondag kwam de zomer weer even terug en genoten de bezoekers van alle activiteiten onder een lekker zonnetje.

 historisch2  historisch3


Historisch Zoetermeer trok weer vele bezoekers naar de Markt die zich voor even terug in de tijd waanden. Even rondkijken in het tentenkamp van rondreizende ridders, echt ‘Geuzenvoer’ eten bij een stalletje, of misschien wel traditioneel brood dat boven een barbecue aan een stok wordt gebakken. Op het grote middenterrein werden verschillende voorstellingen gehouden, zoals de vogelshow ‘De Raaf van Rockevheen’, het riddertoernooi en de avondshow ‘De Slag bij Zoetermeer’.
Op het Dobbe-eiland kon lekker gegeten en gedronken worden en kon je genieten van diverse bands, zoals Plunder en Datura, een band die middeleeuwse muziek laat herleven.

Foto’s en film: Leon Koppenol, meer foto’s op: https://leonkoppenol.smugmug.com/Jaargang-2023-Zoetermeer-actief/Historische-Zoetermeer-2023-/
Foto's: Guus Pauwels, meer foto's op: https://guuspauwels.smugmug.com/Jaar-2023/Festival-historisch-zoetermeer-2023/

ozio_gallery_nano

-advertenties-

-goede doel-