Huiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: Te veel ratten.

 

ratHoe leuk is het om met je (klein)kind samen met een zak met kleinduimpjesbrood eendjes te voederen. Maar deze bezigheid dreigt, met dank aan ons overdadig consumptief gedrag, in het water te vallen. De gemeente ziet een bedreiging voor onze gezondheid door het aantal ratten wat schrikbarend toeneemt. We zijn nu eenmaal Zoetermeer en geen Hamelen. Dus een algeheel verbod om kwistig de dagelijkse overdaad uit te strooien. Nu is het voederen van dieren sowieso al een overbodige bezigheid al wil je o zo graag veel eigen plezier onttrekken uit het gelukzalig stralende gezichtje van ons prinsje of prinsesje. Ach wat geeft het, dat ene korstje. Tja, er zijn altijd mensen die moeite hebben met het respecteren van een verbod. Ratten zitten overal.

Adri Smits, meer lezen van Adri Smits: adrismits.auteursblog.nl 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-