20230701 39910
Rondje Gezond in Meerzicht en Driemanspolder nodigt uit tot lekker veel bewegen. Het Rondje werd zaterdagochtend officieel gestart met een optreden van René van Kooten, waarna wethouder Jan Iedema het routebord onthulde.


Drie wethouders toonden zich deze zaterdag van hun sportieve kant, naast Iedema liepen ook wethouders Ronald Weerwag en Bouke Velzen mee met het rondje, waar verschillende sportieven activiteiten te doen waren. Het Rondje Gezond is een initiatief van de gemeente Zoetermeer met hulp van vele inwoners en organisaties, om mensen uit te nodigen meer te bewegen. Jan Iedema: “Maar naast sportief is dit rondje ook heel sociaal, want er zijn meerdere ontmoetingsplekken onderweg om contact te maken. Zo kunt u in Driemanspolder bijvoorbeeld een potje schaken. Het is ook nog niet af, er komen nog meer toestellen bij en in de winter ook verlichting.”

 20230701 39900  20230701 39916


Tijdens de opening waren verschillende organisaties aanwezig in het Rondje Gezond, om bijvoorbeeld deelnemers te begeleiden, uitleg te geven of een potje te schaken. Acteurs van Storytellers vermaakten de deelnemers met korte acts onderweg.

De start van Rondje Gezond was bij de nieuwe stadswijk Entree, op het plein voor de Mandelabrug, maar je kan op elk punt van de route starten. De route is te volgen door de grote borden en tegels en pijlen op de grond. Rondje Gezond is in totaal 4 km. Het rondje in Entree is 1.670 m. en in Meerzicht en Driemanspolder 1.300 m.

Foto's: Marja de Laaf en Guus Pauwels

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-