Samen stilstaan bij een overleden kind. Stichting Wereldlichtjesdag Zoetermeer organiseert op zondag 11 december 2022 de jaarlijkse Wereldlichtjesdag-bijeenkomst. Wereldwijd komen mensen bij elkaar om overleden kinderen te herdenken en steken om 19.00 uur een kaarsje aan en laten die een uur branden.

WLD glazen hart klein copyWeeouders, overige familieleden, vrienden en anderen die zich betrokken voelen, worden uitgenodigd de herdenkingsbijeenkomst bij te wonen.  De bijeenkomst heeft een open karakter en is niet gebonden aan een bepaalde religie of levensovertuiging: iedereen is welkom. Deelname is gratis.

Stille tocht met kaarslicht

Er wordt verzameld tussen 18:30  en 18:45 uur in de ontvangstruimte van crematorium Meerbloemhof (Buytenparllaan 1). De herdenking zal beginnen met een stille tocht met kaarslicht over de begraafplaats, waarna er wordt vervolgd in de aula van de Meerbloemhof met woord en muziek door professionele muzikanten. De namen van de overleden kinderen zullen genoemd worden.

Het is fijn als u zelf een kaars in een lantaarntje of in een windbestendig potje meeneemt evenals een aansteker om de kaars zelf buiten aan te kunnen steken. Weeouders en naasten worden uitgenodigd om een ingelijste foto van hun kind mee te nemen naar de herdenking. De foto’s zullen gedurende de herdenking tussen kaarslicht geplaatst worden. Na afloop kunnen de foto’s vanzelfsprekend weer meegenomen worden naar huis.

Aanmelden via e-mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) wordt op prijs gesteld, zodat de voorbereidingen kunnen worden afgestemd op de verwachte aantal bezoekers. Maar aanmelden is niet strikt noodzakelijk. Ook als u twijfelt of op het laatste moment wilt beslissen, bent u op de avond zelf van harte welkom. Voorafgaand aan de lichttocht kunt u ook nog de naam van uw kind doorgeven, zodat de naam kan worden genoemd.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-