BTS EK 8 KopieDe 'Chocoladeletter voor de burgemeester' is een korte, echt Zoetermeerse serie over Sinterklaas. In drie afleveringen volg je het verhaal van de Chocoladeletter voor de burgemeester, en de problemen die Snoeppiet, Tover, Don en Juan dit jaar tegenkomen!

 

 

 Aflevering 2

Aflevering 3

 De complete serie:

Het verhaal loopt door in de intocht van Sinterklaas in Zoetermeer!

 

 

Sinterklaasfilm 'De chocoladeletter voor de burgemeester' is een samenwerking tussen All in One Feestjes en Zoetermeer Actief. 

 

De Amigo's

Sinterklaas neemt ook dit jaar weer de Amigo’s mee uit Spanje. Deze goedgemutste helpers van de Sint komen al enkele jaren mee naar Zoetermeer en zijn een grote steun voor de Goedheiligman. Maar wie zijn deze Amigo’s nu eigenlijk?

 

 20211104 27510Amigo Don is ‘de man van de sleutels’ zoals hij het zelf omschrijft. Hij heeft alle sleutels van het kasteel van Sinterklaas in Spanje, maar ook in Nederland zorgt hij ervoor dat alle deuren opengaan voor de Sint. Amigo Don: “Het is soms even zoeken naar de juiste sleutel, maar ik krijg alles open!”

Amigo Juan is een druk baasje, dat moet ook wel want hij is de bewaker van de tijd. Hij zorgt ervoor dat Sinterklaas (bijna) altijd op tijd komt op zijn afspraken, wat niet meevalt want zijn maatje Amigo Don wil nog wel eens de tijd vergeten en in slaap vallen…

Sinterklaas is maar wat blij dat zijn twee trouwe helpers dit jaar niet in het kasteel zijn achtergebleven, maar hem weer komen helpen in Zoetermeer. De goede Sint wordt een dagje ouder en dan is wat extra hulp altijd welkom!

Foto: Erwin Konijnenburg

-advertenties-

-goede doel-