2022 11 05 Thriller schrijvers 35De 14e editie van het Nederlands Thrillerfestival werd zondag 6 november afgesloten met een Thriller Talkshow. Vier gerenommeerde auteurs praatten samen in Bibliotheek Forum over het schrijven van thrillers. Gastheer Laurens de Groot nam het publiek stap voor stap mee in de opbouw van een verhaal.

Loes den Hollander, winnares van de MAX Gouden Vleermuis 2021, vertelde wat het winnen van de prijs vorig jaar voor haar heeft betekend. Charles den Tex, winnaar van de eerste Gouden Vleermuis in 2013 en meerdere keren winnaar van de Gouden Strop: "Ik heb een schrijfkamer waar ik aan mijn boeken werk, best saai eigenlijk! Maar ik geniet ervan om mijn verhalen te schrijven en heb nooit het idee dat ik aan het werk ben."

Ook Hilde Vandermeeren, Vlaams auteur die in 2019 de shortlist voor de MAX Gouden Vleermuis wist te halen, en Linda van Rijn, een bestseller auteur en één van de genomineerden voor de MAX Gouden Vleermuis 2022, vertelden op welke manier zij toewerken naar het spannende hoogtepunt in hun boeken. Linda: “Ik werk van tevoren het hele plot uit, anders draait het allemaal in de soep!” Loes vult aan: “Ja, ik heb regelmatig meegemaakt dat ik het verkeerde personage liet doodgaan en dan later in het verhaal merkte dat ik dit niet meer kloppend kreeg! Dan ga je weer terug in het verhaal en breng je diegene weer tot leven!”

 

 2022 11 05 Thriller schrijvers 17  2022 11 05 Thriller schrijvers 27


Ook Cees van Rhienen, voorzitter van de jury van de diverse Vleermuizen, schoof aan bij dit gezelschap. Het publiek genoot zichtbaar van de dialogen, de kwinkslagen en vakkundige uiteenzettingen.
Na afloop konden boeken van de auteurs gekocht worden bij de stand van Boekhandel Silvester, en vonden signeersessies plaats bij Café MAX.

Bekijk hier de prijsuitreikingen op het Nederlands Thrillerfestival:

foto’s van Richard Jetten

 

-advertenties-

-goede doel-