zeepkistenraceStichting Eigen Wij organiseert op zaterdag 10 september een zeepkistenrace voor kinderen tussen 8 en 13 jaar. Het doel? Nieuwe Nederlandse kinderen in contact brengen met kinderen die al langer, of altijd, in Nederland wonen. Het leuke, gezellige event staat geheel in het teken van verbinding.

Ook voor de ouders van de kinderen zijn er vele creatieve activiteiten. Het evenement is dankzij de inzet van vele vrijwilligers en bedrijven volledig gratis.
De kinderen mogen zaterdag 10 september in teams van vier (twee Nieuwe Nederlandse kinderen en twee kinderen die al langer, of altijd, in Nederland wonen), onder begeleiding een zeepkist bouwen. Vervolgens gaan de teams 's middags racen in hun zelfgemaakte skelters over een parcours mét schans! Bedrijven Hilti en Praxis Zoetermeer sponsoren de materialen en begeleiden de bouw, en andere vrijwilligers richten zich op activiteiten voor de ouders, broertjes, zusjes en vriendjes. Zo is er bijvoorbeeld een djembé-workshop, kun je henna-tatoeages laten zetten, en komt de Bibliotheekfiets langs voor een kleurrijke voorleessessie. Ook kan er worden geknutseld door jong en oud in de creakraam, is er schmink voor de kinderen en kunnen bezoekers genieten van spelletjes, een photobooth en heerlijk eten en drinken. Alles is volledig gratis.


Anita van der Voort, voorzitter van Eigen Wij legt uit hoe het initiatief tot stand is gekomen: “Ondernemer Arne de Vos wilde de kloof tussen Nieuwe Nederlanders en Nederlanders, en dan specifiek kinderen, verkleinen. Een zeepkistenrace leek hem daarvoor geschikt, aangezien het een actieve bezigheid is, er weinig woorden voor nodig zijn, en het natuurlijk samenwerking vereist. Bovendien is het superleuk! Toen wij met Arne in contact kwamen, aarzelden we geen moment en sloegen de handen ineen. Want, ook in Zoetermeer biedt een zeepkistenrace veel mogelijkheden om Nieuwe Nederlandse kinderen in contact te brengen met kinderen die hier al langer, of altijd, wonen.”


De zeepkistenrace is op 10 september, van 11.00 uur tot 16.00. Deelnemers voor de race worden om 11.00 uur verwacht. De andere activiteiten zijn gedurende de hele dag te bezoeken. Het geheel vindt plaats op het terrein van de Eigen Wij, Voorweg 112 in Zoetermeer.

Wil je deelnemen aan de zeepkistenrace? Meld je dan even aan via www.letsplaytogether.nl.  Niet aangemeld, maar wel nieuwsgierig? Kom vooral even langs op Voorweg 112.

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-