ronald de Jong orgel en portatiefTijdens het laatste lunchpauzeconcert voor de zomervakantie zal de Zoetermeerse musicus Ronald de Jong op 5 toetsinstrumenten improviseren. Woensdag 6 juli speelt hij in de Oude kerk op het Lohmanorgel, Breetveltorgel, Portatief, klavecimbel en de vleugel.

De improvisaties die spontaan op dat moment zullen ontstaan zal  de Jong in verschillende stijlen ten gehore brengen. Van Barokachtig naar romantisch. Van Ritmisch naar dromerig. Kortom een muzikale verrassing voor zowel de musicus als het publiek. 
De muziek ontstaat immers op dat moment en is niet van tevoren vastgelegd. 
De Jong is sinds 1991 verbonden als vaste organist aan de Oude Kerk. Van zijn spel zijn 7 cd's verschenen met literatuur en eigen werken.

 

29 juni: concert Antoinette Lammers

Woensdag 29 juni zal het wekelijkse lunchpauzeconcerten in de Oude kerk worden gegeven door de Zoetermeerse pianiste Antoinette Lammers. Lammers studeerde piano aan het Rotterdams Conservatorium, waarna zij zich verder ontwikkelde via meestercursussen en interpretatielessen met betrekking tot de werken van romantische en Russische componisten.
Zij behaalde diploma’s op het gebied van koor- en orkestdirectie, en is op de Nederlandse concertpodia regelmatig actief in solorecitals en als begeleidster. Zij doceert aan verschillende muziekinstellingen en verzorgt lezingen en cursussen.
Op het programma staan werken van componistes zoals Clara Schumann, Hensel en Herzogenberg.

Op 31 augustus zal de nieuwe serie lunchpauzeconcerten van start gaan.

De wekelijkse lunchpauzeconcerten in de Oude Kerk zijn gratis toegankelijk en vinden plaats op woensdagmiddag tussen 12.45 en 13.15 uur
Oude Kerk, Dorpstraat 59

 

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-