Tijdens de Nierstichting Restaurant Driedaagse (NRD) van 9 tot en met 15 mei 2022 serveren restaurants door heel Nederland minimaal 3 dagen een lunch en/of diner met aandacht voor verse ingrediënten, pure smaakmakers en minder zout.

Nierstichting Restaurant Driedaagse 1Op die manier laten zij zoveel mogelijk mensen ervaren dat bewust met minder zout koken, niet minder smaak geeft aan gerechten. Nederlanders krijgen dagelijks nog altijd te veel zout binnen en dat is slecht voor je niergezondheid. Het merendeel van de mensen is zich hiervan niet bewust. Daarom zet de Nederlandse horeca samen met de Nierstichting minder zout op de kaart.  85% van de Nederlanders krijgt dagelijks te veel zout binnen en dat is slecht voor je nieren. Tijdens de Nierstichting Restaurant Driedaagse van 9 tot en met 15 mei 2022 laten chef-koks Nederland kennismaken met smaakvol eten met minder zout.

Minder zout, lekker gezond  

Op jaarbasis eten Nederlanders per persoon gemiddeld een kilo zout te veel. Te veel zout is ongezond voor je nieren. Dit geldt voor iedereen en extra voor mensen die risico lopen op (verergering van) chronische nierschade zoals mensen met overgewicht, diabetes, hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten en chronische nierschade. Inmiddels heeft al 1 op de 10 mensen in Nederland chronische nierschade (circa 1.7 miljoen mensen). 

Nierstichting Restaurant Driedaagse 

Dat je met minder zout juist meer smaak maakt, weten de vijf chef-ambassadeurs van de Nierstichting Restaurant Driedaagse als geen ander. Door bewust te kiezen voor verse en pure ingrediënten zijn hun gerechten én gezond én rijk aan smaak en koken ze met minder zout toch de sterren van de hemel. Samen met andere chef-koks door heel het land, serveren zij van 9 tot en met 15 mei deze smaakvolle én zoutbewuste gerechten. Chef-ambassadeur Tim Golsteijn benadrukt: “Als een product zout had moeten smaken, had Moeder natuur hier zelf voor gezorgd. Het zijn juist die pure smaken die een gerecht pas echt interessant maken.”

In Zoetermeer doen Restaurant Clooney, Restaurant Pavarotti en Brasserie Napoleon mee aan de Restaurant Drie Daagse.

Reserveren voor een zoutbewuste lunch of diner

Reserveren voor een smaakvolle, zoutbewuste lunch of diner van 9 tot en met 15 mei kan via www.restaurantdriedaagse.nl. Hier vind je ook een overzicht van alle deelnemende restaurants door heel Nederland.

De Zoutcampagne 

De Nierstichting Restaurant Driedaagse wordt direct opgevolgd door de Zoutcampagne van de Nierstichting, van 16 mei tot 5 juni. Met deze Zoutcampagne vraagt de Nierstichting aandacht voor de zoutinname die door alledaagse boosdoeners te hoog is. Nierstichting helpt met minder zout lekker en gezonder te eten. En dat is eenvoudiger dan veel mensen denken.

Foto chef-ambassadeurs Nierstichting Restaurant Driedaagse. Fotobijschrift: v.l.n.r.: SVH Meesterkok Menno Post, Patron-cuisinier Marko Karelse, Chef-kok Tim Golsteijn, Chef-kok Ferry van Houten en SVH Meesterkok Wilco Berends. Bron: Marco de Swart/ Nierstichting

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-