knoesterNa 45 jaar, 1 maand en 1 dag zijn Sjaak en zijn vrouw Marion Knoester op 23 april gestopt met hun geliefde en succesvolle viswinkel in Meerzicht. Hun levenswerk wordt voortgezet door de eigenaar van Mini supermarkt Alsabiel die zich op 1 april 2020 vestigde in winkelcentrum Meerzicht.

Knoester 3Sjaak Knoester komt uit een echte ‘vis familie’, zijn opa heeft 60 jaar in de vis gewerkt en had vanaf 1926 zijn eigen zaak in Rotterdam. De ouders van Sjaak op hun beurt hadden een eigen vishandel in Scheveningen en vanaf zijn dertiende levensjaar ging Sjaak werken in de visserij. Sinds 1973 werkte hij in de winkel van zijn ouders, maar toen de viswinkel van zijn ouders te klein werd om daar met de hele familie in te werken werd het tijd om een eigen zaak te beginnen. Het liefste had Sjaak in Rotterdam voor zichzelf willen starten, de stad waar zijn opa vis verkocht. Maar helaas was daar destijds de regel ‘wie niet in Rotterdam woont kan zich daar ook niet vestigen’.

Knoester 1Gelukkig voor de inwoners voor Zoetermeer streek de familie Knoester neer in Meerzicht en begonnen hun avontuur in één van drie houten kiosken achter het Savelsbos.

Later, in 1986, mochten de drie eigenaren van de drie houten kiosken  (vis, patat en bloemen) hun winkel bouwen op een nabijgelegen grasveld ter hoogte van de keerlus van de wijkbus. Van Waay had kort daarvoor daar zijn meubelzaak (nu Fit for Free) mogen bouwen en daar begon ook het nieuwe avontuur voor Sjaak en Marion. Een avontuur dat nu voor hen beiden stopt, maar niet voor hun zoon want die blijft een vertrouwd gezicht: naast zijn studie blijft hij in de viswinkel werken.
De nieuwe eigenaar heeft al vele uren meegedraaid in de winkel en de kneepjes van het vak geleerd. Daarnaast zal hij nog de nodige ondersteuning krijgen van de oude leermeester.

Knoester 2Marion vertelt: “Grappig genoeg kwam drie jaar geleden Alaa Sarhan de winkel binnen met de vraag of hij hun winkel mocht huren. Op dat moment was er nog geen sprake van stoppen met de viswinkel en bestond nog steeds de mogelijkheid dat onze zoon de zaak zou gaan voortzetten.”

Knoester hoofdfotoMaar ze had Alaa wel toegezegd dat, mocht het moment ooit komen dat ze zouden stoppen, hij de eerste zou zijn die het te horen zou krijgen. Toen Sjaak en Marion in januari van dit jaar de wens van hun zoon, dat hij liever toch verder wilde studeren, hoorden en zij die wens respecteerden, hebben ze de knoop doorgehakt en zich aan hun belofte gehouden om met de heer Sarhan de mogelijkheid van overname te bespreken. En in deze deal is tevens afgesproken dat de viswinkel wél viswinkel moest blijven, ook met de vertrouwde kwaliteit, waar viswinkel Knoester al 45 jaar in Zoetermeer om bekend heeft gestaan.

Op 2 mei opent de nieuwe eigenaar van de viswinkel, zeven dagen in de week en iedere dag tot 19.00 uur ‘s avonds.

Tekst: Marja de Laaf
Foto’s: familie Knoester

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-