Het college heeft nog steeds de ambitie voor een lightrailverbinding tussen Zoetermeer en Rotterdam. Dit lijkt nu weer een stap dichterbij te komen, met het ontwikkelperspectief voor Bleizo. In Bleizo komen 4.000 tot 6.000 woningen en dus meer reizigers voor de Lightrailverbinding.

Lightrail goudaHet college draagt de ambitie voor een lightrailverbinding tussen Zoetermeer en Rotterdam proactief uit. Het resultaat hiervan is onder andere dat de verbinding opgenomen is in het Landelijke Toekomstbeeld Openbaar Vervoer en onderdeel is van de Adaptieve Ontwikkelstrategie Metropolitaan OV en Verstedelijking.

Wethouder Iedema berekent dat de maatschappelijke kosten van deze verbinding bijna worden terugverdiend door de baten in reistijdwinst en toename van het aantal OV reizigers. Tegenover iedere geïnvesteerde euro staat 86 cent aan baten, wat kan oplopen tot 155 cent. Het Rijk kijkt op dit moment echter nog alleen naar de opbrengst van de infrastructuur, wat aanzienlijk minder oplevert.

Wethouder Iedema: “Komend jaar wordt doorgestudeerd op de doorontwikkeling van ZoRo met als eindbeeld een lightrailverbinding. Daarbij worden ook nadrukkelijk de mogelijkheden om deze door te trekken tot Centrum West onderzocht.”

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-