EigenWIJkerstD

EigenWIJkerstMHet kerstgevoel bij de mensen thuis brengen was het plan geworden, nadat de lockdown  ervoor zorgde dat de Kerststraat bij Eigen Wij aan de Voorweg niet door kon gaan. Anita van der Voort regelde dat er een complete kerstbeleving aan huis  bezorgd kon worden.

Anita: “Als de mensen niet naar ons mogen komen, dan gaan we toch  gewoon naar ze toe?”  Geïnspireerd door de film ‘Love Actually’ en goed voorzien van een heleboel lekkere dingen  zijn kerstelfjes in teams op pad gegaan om de aangemelde deelnemers te verrassen.  Voordat er aangebeld werd, was er een kerstmuts aan de deur gehangen, stond er een  klein, verlicht kerstboompje voor de deur, was de kerstmuziek gestart en stonden de  kerstelfjes op gepaste afstand klaar met de tekstborden (net als in de film) en een beker  warme chocomelk met slagroom. Nadat de bewoners, soms met een paar gasten erbij, van  de eerste verrassing bekomen waren, kregen ze nog een paar kleine cadeaus, een heerlijke  kom soep, een zalig dessert en soms nog wat extra’s ook. Sowieso namen de kerstelfjes alle  tijd voor het o zo welkome praatje en aandacht.  

De cadeaus, kerststukjes, boompjes, eten en andere verrassingen werden mogelijk gemaakt door donateurs van Eigen Wij.

Foto’s: Sarah Sutherland

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-