online vergaderingWethouder Paalvast wil digitale bewonersbijeenkomsten verbeteren. Na zo’n bijeenkomst over de Delftsewallen waren er veel klachten van bewoners die zich niet gehoord voelden. Bij de digitale meeting stonden alle microfoons van bewoners standaard uit, zodat zij zich niet konden mengen in de discussie.

De fractie van Zó! Zoetermeer stelde schriftelijke vragen aan het college over deze bijeenkomst. Bewoners hadden na de digitale bijeenkomst geklaagd en stelden dat zij alleen konden luisteren, maar niet konden meepraten over de onderwerpen. Wethouder Paalvast: “Het geven van een spreekmogelijkheid door de microfoons open te zetten, was hier op zijn plaats geweest en is een leerpunt.”

De gemeente werkt inmiddels samen met een aantal externe bureaus die het technische deel van een digitale bijeenkomst kunnen verzorgen. Het protocol voor digitale bijeenkomsten wordt nogmaals bekeken en aangevuld met een standaard werkwijze voor bijeenkomsten met kleinere en grotere groepen zodat men zich tijdens de bijeenkomsten zelf beter gehoord voelt. Dit bijgewerkte protocol zal in februari klaar zijn, aldus de gemeente.

De bewoners van de Delftsewallen worden op korte termijn uitgenodigd om nog een keer (digitaal) over dit onderwerp te praten.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-