Ondernemer ontvangt sleutel Stadskwartier

Ludo Swaanen en Ruud van Wijngaarden van supermarkt Dirk van den Broek hebben woensdag 15 december als eerste ondernemer van het nieuwe winkelcentrum Stadskwartier Palenstein de sleutel in ontvangst genomen. De sleutel werd uitgereikt door Ferdinand Jongeling van woningcorporatie De Goede Woning.

In het nieuwe winkelcentrum komen 2 supermarkten en 6 kleinere winkels. Vanuit winkelcentrum Croesinckplein verhuizen Bakkerij Ammerlaan, Honky Tonky, Smile Kappers, Kings Palace en Dirk van den Broek naar Stadskwartier Palenstein. Ook komen er nieuwe winkels bij, namelijk: Aldi, Cigo Palenstein en Karadag Foods.

De ondernemers gaan nu aan de slag met de inrichting van hun nieuwe winkel. De verwachting is dat de winkels in Stadskwartier Palenstein medio februari de deuren openen.

Naast winkels bestaat Stadskwartier Palenstein uit 109 sociale huurwoningen, 42 middenhuur woningen en 4 koopwoningen. De woningen zijn eerder dit jaar al opgeleverd. Het nieuwe duurzame woon- en winkelcentrum is aardgasvrij, zeer goed geïsoleerd en de gebouwen zijn voorzien van zonnepanelen en van bodemwarmtepompen. De bouw van Stadskwartier Palenstein is onderdeel van de grootschalige vernieuwing van de wijk Palenstein. In de zomer van 2019 is Waal B.V. in opdracht van De Goede Woning met de bouw gestart op de plek waar vroeger de Jan van Beierenlaanflat stond. Kijk voor meer informatie op www.dgw.nl/stadskwartier-palenstein

 

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-