corona vaccinVanaf maandag 20 december kunnen Zoetermeerders op afspraak een boosterprik halen bij de Boerhaavelaan 33. Zo kunnen zoveel mogelijk inwoners in hun eigen stad terecht. De priklocatie aan het Stadhuis-Forum is te klein en al volgeboekt. Een afspraak maken kan via www.coronavaccinatie-afspraak.nl.

 

Wie een uitnodiging voor een boostervaccinatie krijgt, kan online bij de GGD Haaglanden een afspraak maken. Naast Zoetermeer kunt u ook een boosterprik halen op de priklocaties in Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk en in Delft. De uitnodigingen gaan van oud naar jong, zodat straks iedereen een extra prik kan halen.

 

Genoeg ruimte om te prikken

De gemeente heeft samen met de GGD ervoor gezorgd dat deze extra boosterpriklocatie kon worden ingericht. Eerst op enkele dagen in het Stadhuis-Forum, straks zeven dagen per week op de Boerhaavelaan 33. Tijdens de feestdagen, met kerst en oud en nieuw worden er geen prikafspraken gemaakt.

Deze locatie is goed bereikbaar en heeft voldoende ruimte om inwoners te prikken. De GGD is druk bezig om de nieuwe prikplek veilig toegankelijk te maken, ook voor mensen die minder goed ter been zijn. Mensen die niet zelfstandig kunnen reizen of met het openbaar vervoer naar de priklocatie kunnen, kunnen een beroep doen op de regiotaxi of de vervoersdienst van de Unie van Vrijwilligers.

 

Maak een afspraak

Het is niet mogelijk om zonder afspraak voor een boostervaccinatie naar de Boerhaavelaan of een andere priklocatie te komen. Bij het maken van de afspraak krijgt u instructie over wat u moet meenemen. Een gezondheidsverklaring kunt u op locatie invullen. Als u een uitnodiging heeft, of uw geboortedatum aan de beurt is, kunt u online een afspraak maken via www.coronavaccinatie-afspraak.nl.  Daar heeft u een DigiD voor nodig.

Het telefoonnummer van de GGD is op dit moment overbelast, u kunt dus beter online een afspraak maken. Wie hulp nodig heeft, kan terecht bij het informatiepunt digitale overheid van de bibliotheek Zoetermeer.

 

Tijd tussen eerste vaccinatie(s) en de boostervaccinatie

De boosterprik helpt om inwoners extra te beschermen tegen corona. U kunt er een krijgen vanaf drie maanden na uw laatste coronaprik. Heeft u corona gehad? Dan kunt u een prik halen drie maanden nadat u daarvan hersteld bent. Heeft u net een griepprik gehad? Dan moeten er twee weken tussen deze prikken zitten.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

 

-advertenties-

-goede doel-