Tijd voor Verhaal Kitty vertelt2De Zoetermeerse verhalenvertellers Janneke Tanja en Kitty Legtenberg vertellen vanaf deze woensdag elke week een leuk, spannend en grappig verhaal. De verhalen zijn speciaal bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 4 tot ongeveer 7 jaar, première is woensdag 15 september!

Kinderen zijn dol op verhalen en doen vaak niets liever dan genieten van een goed verhaal. Het is ook heel goed voor hun ontwikkeling en ze leren veel nieuwe woorden door verhalen. Kinderen worden voorgelezen, lezen zelf verhalen, maar genieten vaak het meest van een verhaal dat door iemand verteld wordt. Want een verhalenverteller die in levende lijve op school komt vertellen, of op de opvang, in de bibliotheek of zelf je eigen woonkamer, dat is natuurlijk geweldig - maar het kan helaas niet iedere dag. Zoetermeer Actief nam daarom 12 prachtige verhalen op, samen met vertellers Kitty en Janneke. De verhalen van ‘Tijd voor een verhaal’ komen op Zoetermeer Actief en zijn daar vanaf woensdag 15 september, 15 uur, te zien en beluisteren. Zo kan er op elk moment zomaar even een verhalenverteller in je woonkamer staan…

 Tijd voor Verhaal Janneke high five  20210613 24615

Verteld verhaal

Een verhaal dat verteld wordt zorgt voor meer interactie met de luisteraar dan een verhaal dat voorgelezen wordt. Bij een verteld verhaal is de luisteraar zélf ook deel van het verhaal. De hele tijd is er interactie met het publiek, dit in tegenstelling tot een voorlezer die met enige regelmaat in het boek moet kijken. En als dat verhaal vervolgens in een boek blijkt te staan waar ze het na kunnen lezen, wordt de nieuwsgierigheid naar boeken juist weer versterkt.
Het vertellen van verhalen is daarmee een heel belangrijk onderdeel van de ontwikkeling van kinderen, waar ze ook nog heel veel nieuwe woorden bij leren. De 12 verhalen van Tijd voor een verhaal zijn heel verschillend en komen uit alle delen van de wereld. Zo is er een verhaal over de Spin Anansi uit Afrika, en verhalen uit Amerika, Australië, Azië tot aan een Russisch sprookje.

 

Tijd voor een verhaal

Tijd voor een verhaal is een project van Zoetermeer Actief, de twee Zoetermeerse verhalenvertellers Janneke Tanja en Kitty Legtenberg en de Bibliotheek Zoetermeer. Het project wordt gesteund door Fonds1818 en het Cultuurfonds Zoetermeer.

 

-advertenties-

-goede doel-