wandeling 2Zaterdag 7 augustus 2021 organiseert Netwerk Zoetermeer in samenwerking met Sportief Wandelgroep Zoetermeer voor de zestiende keer de Wandeltocht Zoetermeer. Met afstanden variërend van 5 tot 40 kilometer is dit gezellige wandelevenement geschikt voor zowel de beginnende als de gevorderde lopers.

Deelnemers uit het hele land, die zich normaal gesproken graag voorbereiden op de Vierdaagse van Nijmegen, hebben vanwege de coronacrisis de georganiseerde wandeltochten erg gemist. Zij kunnen nu weer hun hart ophalen bij de routes van Wandeltocht Zoetermeer. De kortere routes zijn uitermate geschikt voor iedereen die graag de prachtige natuur rondom Zoetermeer wil verkennen.

Alle routes zijn zorgvuldig samengesteld en dit jaar gaan de lange routes richting de Rottemeren. De wandelingen hebben een lengte van 5, 10, 15, 25 en 40 kilometer. De 5 en 10 kilometer hebben een leuke ‘kidsproof’ route die ook geschikt is voor kinderwagens en rolstoelen. De routes nemen de deelnemers niet alleen mee door Zoetermeer maar ook door de prachtige natuur rondom onze stad. ‘Een mooie mix van de indrukwekkende architectuur en groene velden!’ aldus Marjolein Haars van Netwerk Zoetermeer. Per afstand zijn er onderweg ook verschillende rustpunten, waar de wandelaars met wat te eten en drinken even op adem kunnen komen.

Dit jaar heeft ARV Ilion hun clubhuis, aan de Van der Hagenstraat 36 te Zoetermeer, beschikbaar gesteld als startlocatie. Inschrijven kan op de dag van de wandeling zelf bij het startbureau op deze locatie. Het startbureau opent om 7.00 uur, het tijdstip dat ook de wandelaars van de twee langste routes kunnen starten. Meer informatie over de starttijden is terug te vinden op de website www.wandeltochtzoetermeer.nl.

De Wandeltocht Zoetermeer komt mede tot stand door Fonds 1818, Gemeente Zoetermeer, Sportief Wandelgroep Zoetermeer, ARV Ilion en KWBN en is een event van Netwerk Zoetermeer

-advertenties-

-goede doel-