zondag in t park 1“Ik heb goede hoop dat er heel binnenkort meer mogelijk is op het gebied van evenementen deze zomer!”, aldus Margreet van Driel, wethouder evenementen en citymarketing. “Gezien de snelheid van het vaccineren denken we dat er in de zomer méér kan.”

De gemeente heeft al plannen klaar liggen voor een vast evenemententerrein in het Van Tuyllpark, waar met alle coronamaatregelen rekening wordt gehouden. “Maar we zien nu de positieve ervaringen in de fieldlabs en het vaccineren en denken dat er voor de grotere evenementen in de zomer méér kan. Organisatoren houden hun evenementen natuurlijk liefst op de plek die zij zelf graag willen.”

De wethouder moet wel nog een slag om de arm houden, want “evenementen moeten natuurlijk eerst van het slot af en toegestaan worden en ook de veiligheidsregio moet akkoord zijn.” Er is in ieder geval goede hoop dat de regels deze zomer al minder streng zullen zijn dan verwacht, wat betekent dat er meer evenementen kunnen doorgaan. Wethouder Van Driel en burgemeester Bezuijen zijn al in gesprek met organisatoren van evenementen om de mogelijkheden te bespreken.

Foto: archieffoto Zondag in 't Park

-advertenties-

-goede doel-