Start Kunst Post CollageDertig zelfstandig wonende ouderen in de wijken Oosterheem, Seghwaert en Meerzicht ontvangen vanaf 1 juni tweewekelijks een creatieve opdracht aan huis, bedacht door kunstenaars. Met Kunst-Post wil Wijck deelnemers positief prikkelen en hen uitdagen om nieuwe kanten van zichzelf te leren kennen.

Door middel van kunstopdrachten in verschillende kunstdisciplines vergroten de zelfstandig wonende ouderen hun creativiteit en verbeeldingskracht. Ook hoopt Wijck met dit project bij te dragen aan minder vereenzaming en een groter gevoel van zingeving. Het eindresultaat: zes kunstwerken per deelnemer en een expositie in de wijk.

De eerste opdracht is een beeldhouwopdracht met gips, ontwikkeld door kunstenaar Fieke Hordijk.

Wijck is een platform voor samenwerking en verbindt Zoetermeerse culturele instellingen, organisatie uit het sociaal domein en wijkbewoners. De samenwerkingspartners in dit project zijn de sociaal makelaars van Palet Welzijn (onderdeel van het samenwerkingsverband inZet) en Franx (voorheen Terra Art Projects), voor de inzet van professionele kunstenaars.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door het Lang Leve Kunst Fonds.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-