20210111 131144Zoetermeerse Foodblogger Kelly Martens schotelt je elk weekeind een makkelijke maaltijd voor. Seizoensgebonden recepten die je binnen 30 minuten op tafel kunt zetten. Kelly geeft daarbij nog tips over gezond eten. Deze week Pasta Carbonara met zalm.

We zijn allemaal weer gezond bezig. Maar gezond hoeft niet alleen sla te zijn. Gezond is misschien ook niet altijd het goede woord. Verantwoorde gerechten en Gezondere levensstijl is meer wat ik zoek. Zoals ik al eens eerder schreef ik ben totaal niet van diëten. Het werkt vaak wel snel maar het is dan meestal kort en daarna kom je net zo hard weer aan. Je moet proberen je levensstijl te veranderen. Als je goed producten gaat switchen zoals zoveel mogelijk naar volkoren producten.
Maar kies ook voor magere vleeswaren en combineer dat met andere lekkere dingen zoals hüttenkäse en gegrilde groenten. Drink zoveel mogelijk water en thee. Zwarte koffie is ook goed. Vervang kaas bijvoorbeeld door 20 of 30+ kaas. Vervang bakboter door plantaardige olie of bakspray. Dus dat zijn weer wat tips voor jullie die je kan toepassen in je nieuwe levensstijl. Door dit te doen gaat het je veel makkelijker af. Voor deze week heb ik namelijk ook een heerlijk pastagerecht voor jullie waar je gewoon heerlijk van geniet. Ik heb volkorenpasta gebruikt hierdoor ben je veel sneller verzadigd waardoor je kleinere porties eet dan met witte pasta. De crème fraiche vervang ik altijd door haver fraiche van Oatly. Zo heb je toch een heerlijke verantwoorde pasta.

Pasta Carbonara met zalm

Ingrediënten voor 2 personen:
Zalm met huid 2 stuks. (Anders kipfilet blokjes 300g)
100 g babyspinazie
Volkorenpasta naar keuze 300 g
100 gram geraspte Parmezaanse kaas
1 grote ui gesnipperd
1 ei
2 teentjes knoflook in kleine stukjes.
4 el haver cuisine fraishe
Nootmuskaat, zout & peper om de smaak te verfijnen.
Het is handig om de ingrediënten hierboven alvast klaar te maken, dus snipper de ui alvast, rasp de kaas etc.

 

Bereiding:
1.  Zet de pasta alvast op zoals beschrijving verpakking.
2.  Verhit olie in de pan en bak de kipfilet hierin. Heb je zalm Dan kan je die iets later bakken in een aparte pan. 4 min. hoog bakken op de  huid, daarna omdraaien en 3 min. laag bakken.
3.  Voeg de gesnipperde uit toe (bij de kip in 1 pan, niet bij de zalm) en bak even kort mee.
4.  Meng de kaas, het ei en de Haver Fraishe in een apart schaaltje en breng op smaak met nootmuskaat, peper & zout.
5.  Voeg de zak spinazie toe aan de pan met kip (of alleen ui) tot alles geslonken is.
6.  Giet dan het kaasmengsel erbij en roer alles goed door.
7.  Warm het geheel op een laag vuur helemaal op.
8.  Giet de pasta af en schep door de saus.
Heb je gekozen voor kip, dan is je gerecht klaar.
je keus op zalm gevallen, schep de pasta op een bord en leg het stukje zalm erbovenop.Schermafbeelding 2020 10 24 om 13.48.59
Eet Smakelijk!

En vergeet niet…genoeg drinken en lekker bewegen, zorg goed voor jouw lijf!

Liefs, Sweet & Spicy

Geen zin om zelf te koken. 
Bestel dan eens iets lekkers bij Enfesso!

Voor meer restaurants in Zoetermeer kijk even op ons overzicht:
https://www.zoetermeeractief.nl/uittips/restaurants

-advertenties-

-goede doel-