Deborah en ronald de Jong

Woensdag 14 juni om 12.45u zal het wekelijkse lunchpauzeconcert in de Oude Kerk in Zoetermeer worden gegeven door een duo van dochter en vader: Deborah de Jong (viool) en Ronald de Jong (vleugel). Op het programma staan werken van Dvorak, Schubert en een improvisatie.

Deborah de Jong begon op haar tiende met vioolspelen en studeerde aan het Codarts Conservatorium in Rotterdam. Voor, tijdens en na haar studie heeft ze veel ervaring opgedaan als soliste, in orkesten en in diverse projecten.

Zij is sinds 2009 als viooldocente verbonden aan muziekschool Rootz in Delft, en heeft ook een privé-lespraktijk. Deborah is sinds 2023 concertmeester van het Rijnlands Symfonie Orkest.

De bekende en veelzijdige Zoetermeerder Ronald de Jong studeerde orgel aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en aan het Instituut voor Kerkmuziek in Utrecht, waar hij met hoge cijfers zijn diploma's ontving. Hij is actief als concertorganist, componist, beeldend kunstenaar en docent voor orgel, klavecimbel en piano. Van 1991 tot en met 2023 was hij als vaste organist verbonden aan de Oude Kerk in Zoetermeer, hij nam onlangs afscheid van deze rol en ontving een lintje voor zijn verdiensten.

Ronald is daarnaast muzikaal adviseur van de stichting en presentator van de concerten in de Oude Kerk.

Gratis toegankelijk concert

Ook dit lunchpauzeconcert is gratis toegankelijk. De deur van de Oude Kerk is open vanaf 12:30 uur en het concert vangt aan om 12:45. Bij de uitgang staat een collectebus voor uw vrijwillige bijdrage. 

De concerten en programma's zijn terug te vinden op de website van de Stichting Herberg Oude Kerk.

Bij Uit tips vindt u alle uitgaanstips voor theater en muziek. Zie ons evenementen overzicht voor alle evenementen in Zoetermeer en bij cursussen hebben we Zoetermeerse cursussen en activiteiten voor u op een rij gezet.

-advertenties-

-goede doel-