DCIM\100MEDIA\DJI_0481.JPG

Het nieuwe zwembad in aanbouw


DCIM\100MEDIA\DJI_0473.JPGDe oplevering van het nieuwe zwembad dat nu gebouwd wordt in het Van Tuyllpark stond oorspronkelijk gepland op zomer 2023. Begin dit jaar werd al duidelijk dat dat niet gehaald zou worden, gemikt werd toen op het najaar. Nu is de opleverdatum weer opgeschoven en zwemmen kan pas in het tweede kwartaal van 2024.


De gemeenteraad stelde in juli 2019 een investeringsbudget van 25 miljoen beschikbaar voor de bouw van het nieuwe zwembad. In november 2021 startte de aannemer met de bouw, maar al in december van dat jaar werd vastgesteld dat het budget niet toereikend zou zijn door gestegen kosten van bouwmaterialen. Een extern bouwkostendeskundige heeft vervolgens een onderzoek uitgevoerd om vast te stellen wie er voor de extra kosten zou opdraaien. Uit dit onderzoek blijkt dat het zwembad de gemeente Zoetermeer 2,5 miljoen euro meer zal gaan kosten.

 

Hogere kosten

De hogere kosten worden veroorzaakt door gestegen kosten van bouwmaterialen, maar ook de langere duur van de bouw brengt kosten met zich mee. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de kosten voor voorbereiding, toezicht, personeel en administratie.
De verwachte opleverdatum van het gebouw is 1 december 2023. Om daadwerkelijk te kunnen zwemmen in het nieuwe zwembad moet de Zoetermeerder nog wachten tot het tweede kwartaal van 2024.

 

DCIM\100MEDIA\DJI_0430.JPGZwemmen deze zomer

Het is deze zomer dus nog niet mogelijk om in het nieuwe zwembad te zwemmen. Het is ook nog maar de vraag of het buitenzwembaden van Sweet Lake Wellness open kunnen voor publiek in de zomer. Sweet Lake Wellness is sinds enkele maanden ook begonnen met de bouw van hun wellness centrum en deze zal niet voor de zomer al klaar zijn.

Foto rechts: de bouwlocatie van Sweet Lake Wellness

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-