20230427 38277

Fieke met haar stalletje op Koningsdag

magnifiek deco2Fieke Verlaan werkte lange tijd in de verpleging, met verstandelijk gehandicapten, maar besloot een half jaar geleden tot een heel andere koers. Zij startte haar eigen bedrijfje, MagniFiek Deco, en maakt nu vlaggenslingers voor verjaardagen of geboorte en verzorgt themafeesten.

Fieke: “Ik ben van huis uit heel creatief, altijd bezig geweest met kostuums maken voor bijvoorbeeld Toneelgroep Greg en Baud en ik organiseerde thema avonden voor onze familie. Meer kwam er niet van omdat ik naast mijn werk niet meer tijd had.”
Het idee voor de vlaggenslinger kreeg Fieke na de geboorte van haar eerste kleinzoon, Luuk. Bij zijn geboorte prijkte de eerste vlaggenslinger, mét naam, in de kamer en leverde veel enthousiaste reacties en een paar bestellingen op.

 

Voelt niet als werk

magnifiek deco“Het voelt ook helemaal niet als werk”, vertelt Fieke, “Als ik met de slingers of een themafeest bezig ben, dat is gewoon ontspannen voor mij!” Op de Vrijmarkt van Koningsdag had Fieke met haar slingers een kraampje en kreeg veel complimenten van voorbijgangers. De vlaggetjes worden zoveel mogelijk gemaakt van oude materialen, Fieke heeft van de jaren dat ze veel kostuums maakte nog veel lapjes liggen. Ook haalt zij regelmatig dekbedhoezen en stofjes van kringloopwinkels. Fieke: “De slingers zijn dubbel duurzaam. Ik maak ze vaak van tweedekans lapjes, maar je kunt ze ook heel erg lang gebruiken!”
Naast een naam op de slinger is het ook mogelijk een getal op de slinger te zetten, bijvoorbeeld de leeftijd van de jarige. Die getallen worden bevestigd met klitteband, zodat de slinger ook dan nog jaren te gebruiken is.
“Een vlaggenslinger van 10 meter, daar kan je de hele kamer mee door, heeft wel 50 vlaggetjes. In allemaal verschillende kleuren. Daar ben ik wel een paar dagen mee bezig, ja! Maar ik word heel vrolijk van het bij elkaar zoeken van al die kleurtjes, het is zo leuk!”

 

Thema helemaal uitzoeken

IMG 20230211 WA0018Het liefst maakt Fieke niet alleen de vlaggenslingers, maar een complete versiering van de babykamer, of een ander thema zoals een bruiloft. “Daar kan ik helemaal in los gaan!”, glundert Fieke, “Ik vraag goed na wat de lievelingskleuren zijn en wat zij zelf in gedachten hebben. Daarna neemt mijn fantasie het over en komen er steeds meer leuke versieringen en ideeën bij.”
Een dierbaar lapje kan ook in het thema of de slinger worden verwerkt, zoals van een lievelingsjurk, een stukje sluier of een lapje van de wieg. “Je hebt voor een vlaggetje maar een klein stukje stof nodig, dus dat kan er meestal wel uit”, vertelt Fieke.
Een slinger van 10 meter komt op ongeveer €35 euro, met nog kosten per letter voor de naam. Een korte slinger kan ook, Fieke maakt de vlaggenslingers vanaf 2,5 meter, voor €12,50. Ook een vlaggenslinger of themafeest? Informeer bij Fieke: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-