Piramide noodlokalenDe noodlokalen bij IKC De Piramide verdwijnen aan het einde van dit schooljaar. De gemeente en het OPOZ schoolbestuur zijn niet tot een overeenkomst gekomen om de noodlokalen langer te laten staan.

Bij IKC De Piramide in Meerzicht werden in 2018 voor 5 jaar noodlokalen geplaatst. De afspraak was dat deze noodlokalen in 2023 weggehaald zouden worden. De school heeft op dit moment nog steeds te veel leerlingen om in het eigen schoolgebouw les te geven, er volgen nu 390 leerlingen les op de school, waar plek is voor 340 leerlingen. De school denkt dat zij met natuurlijke krimp in het schooljaar 2029-2030 op 340 leerlingen zal zitten.

In de raadsvergadering van 11 april is ingesproken door het bestuur van Opoz. Maarten Schoon, voorzitter College van Bestuur Opoz, stelde hier dat de noodlokalen nodig blijven tot het schooljaar 2029-2030. De raad stelde hierop in een motie voor om de vergunning voor de noodlokalen met 2 jaar te verlengen, waarbij Opoz zelf de kosten zou gaan betalen voor de lokalen. In die twee jaar zou Opoz dan het leerlingenaantal terug moeten brengen zodat de lokalen niet meer nodig zijn na 2025.

 

Motie wordt niet uitgevoerd

De motie om de noodlokalen twee jaar langer te laten staan wordt niet uitgevoerd door het college, omdat er geen overeenkomst kon worden bereikt met de Opoz. De huurprijs die de gemeente voor de drie noodlokalen betaalt, is € 78.000 per jaar. Tijdens overleg met Opoz op 20 april is gebleken dat Opoz niet bereid is deze kosten voor haar rekening te nemen. Het bestuur stemt alleen in met een eigen bijdrage van ongeveer € 15.000 per jaar.
IKC De Piramide gaat nu versneld krimpen: voor komend jaar worden alleen nog kinderen ingeschreven die broertjes of zusjes hebben die al op de Piramide op school zitten.

De gemeente knapt deze zomer de extra lokalen in het Kerkenbos op, voor het geval deze komend jaar nodig zijn.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-