jennetunnel3Huiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: Tunnelvisie.

We leven in een land en stadje waar iedereen gehoord moet worden, bezwaar mag indienen en krijg je geen gelijk, geen enkel punt, we gedogen de ongehoorzaamheid. Al weken van tevoren is bekend gemaakt dat een fietstunnel afgesloten moet worden in verband met onderhoudswerkzaamheden.
Bezwaren genoeg maar, belangrijk, het gaat om veiligheid van gebruikers. En wat schetst mijn verbazing en toch ook weer niet, er is een kantoormiep of – joep te hoog in de hiërarchie, die de betreffende tunnel waarschijnlijk van de foto kent, die besluit om de tunnel deels open te laten. Wel zo veilig. Dan heb je goed nagedacht. Tja, wat moet je ook met een lang zwart gat? De foto bleek dus van grote waarde. Zeker als blijkt dat de betreffende Miep of Joep de verantwoording voor de handhaving van de bedachte halfzachte maatregel legt bij de verkeersregelaar die toch al niet te klagen heeft over het invoelend vermogen van de Zoetermeerse verkeersdeelnemer. En als je dan ook nog bedenkt dat de tunnel veel gebruikt wordt door welopgevoede puberende jongeren van de nabijgelegen school, dan is de veiligheid voor iedereen en zeker voor de verkeersregelaar, gegarandeerd. Lekker zo doorgaan met zeer goed doordacht halfzacht beleid. Goed voor de veiligheid van iedereen.

Adri Smits, meer lezen van Adri Smits: adrismits.auteursblog.nl 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-