nieuw klimparkSnowWorld heeft een jaar na de opening van het nieuwe Adventure Valley de vergunning gekregen voor de bouw ervan. De vergunning werd pas ná de opening van het klimpark aangevraagd, wat niet de juiste procedure is, zo geeft het college toe.

Stichting Kwaliteitsteam Buytenpark stelt in hun nieuwsbrief dat door het achteraf aanvragen van de vergunning er vooraf ook geen beoordeling van de veiligheidsmaatregelen en het verlichtingsplan kon zijn. Zij dienden een zienswijze op de ontwerp-vergunning in. Het college schrijft in zijn beslissing op de zienswijze: “De stichting heeft gelijk dat omgevingsvergunningen voor bouwactiviteiten en afwijkingen van het bestemmingsplan dienen te worden aangevraagd voordat deze activiteiten worden verricht. (…) Dit betekent ook dat geen opening dient plaats te vinden voordat de omgevingsvergunning is verleend (…)”

 

Van 22 tot 8 uur licht uit

In de uiteindelijke vergunning is geregeld dat het terrein van Adventure Valley donker blijft tussen zonsondergang en zonsopgang, dit met het oog op de nabije natuur. Tussen 22:00 uur ‘s avonds en 8:00 uur ’s ochtends moet het licht uit blijven, er kunnen dus geen nachtelijke klimpartijen worden gehouden in de hal.

Foto: Wethouder van Driel bij de opening van Adventure Valley in mei 2022

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-