20230513TvH7 copyOp zoek naar een kunstzinnige en inspirerende ervaring? Bezoek dan de voorjaarsexpositie ‘Gelaagd Groen’ bij Kunstgarage Franx. In deze expositie staat de veelzijdigheid van natuur en landschap centraal. Vier kunstenaars laten een intrigerend samenspel van natuurlijke materialen en technieken zien.

Feestelijke opening

Van 19 mei tot en met 2 juli is 'Gelaagd Groen' gratis te bezoeken. Op 20 mei tussen 16.00 en 18.00 uur is iedereen welkom bij de feestelijke opening met een performance met zang en projectie van Klaske Oenema. Ga naar www.kunstgaragefranx.nl voor meer informatie.

De kunstenaars

De titel verklapt het al: in de expositie komen veel groen en gelaagdheid voor. Zo zullen er onder meer droomachtige landschappen en hangende installaties van bloemen te zien zijn. Zo creëert kunstenaar Anna J. van Stuijvenberg gelaagde, papieren en vilten landschappen die spelen met licht en schaduw. Ook kunstenaar Carien Vugts probeert de kijker met haar droomachtige werken te verrassen en zo de natuur tot leven te brengen. Bomen, vogels, de zon en insecten komen terug in haar landschappen. Carien richt zich op de veranderlijkheid en het cyclische karakter van de natuur. In de expositie laat ze een doorlopend panorama zien, opgebouwd uit losse tekeningen.

 20230513TvH8 20230513TvH5 


Waar Anna en Carien veel werken met papier of vilt, laat beeldend kunstenaar Menno Hiele een hele andere techniek zien. Met behulp van foto’s van boomschors wordt een 3D-model gemaakt Vervolgens wordt de sculptuur laag voor laag uitgefreesd en opgestapeld tot één geheel. Voor deze expositie heeft hij ervoor gekozen om bomen te eren die zijn omgehakt of nog omgehakt zullen worden. 'Gelaagd Groen' wordt helemaal compleet met het werk van meesterbinder Loesje van Herp. Ze maakt kunstwerken die verhalen vertellen en gebruikt hiervoor bloemen, zaden, aren, bladeren en wortels. Zo kan de bezoeker zich bij Franx laten verrassen door hangende installaties, gemaakt van kleurrijke bloemen en planten.

Meedoen aan workshops, groene collectie

Aanvullend op de expositie 'Gelaagd Groen' kun je bij Franx deelnemen aan workshops en andere activiteiten. Je kan onder meer deelnemen aan een schrijfworkshop waarbij de exposities als inspiratie gebruikt worden of onder leiding van ambachtelijk wolwerker Sandra de Leeuw wol verven met planten. Ook is er een heus ‘groenfestival’ op het terras bij Franx, met plantjes en botanisch tekenaars en een ‘Blauwdruk workshop’. In deze workshop ga je aan de slag met het maken van je eigen blauwdruk, ook wel cyanotype genoemd. Op de website vind je alle informatie over de workshops en andere activiteiten.

Bij Uit tips vindt u alle uitgaanstips voor theater en muziek. Zie ons evenementen overzicht voor alle evenementen in Zoetermeer en bij cursussen hebben we Zoetermeerse cursussen en activiteiten voor u op een rij gezet.

-advertenties-

-goede doel-