SONY DSCOp zaterdag 20 mei 2023 zal voor de 21e keer de Oldtimerdag Zoetermeer georganiseerd worden in de historische kern van Zoetermeer. Dit evenement in en rond de Dorpsstraat is inmiddels uitgegroeid tot een leuke dag uit voor het hele gezin. Het thema voor 2023 is Italië.

Auto’s uit dit land zullen speciale aandacht krijgen op het themaplein en ook op andere manieren zal het thema uitgedragen worden. Ook dit jaar zullen naast vele klassiekers ook weer enkele bijzondere auto’s hun opwachting maken. Wat dacht u van de kleinste auto ter wereld; de Peel P50 uit Engeland? Ook zal er een Citroën Racer uit 1921, en een Chevrolet uit 1933 aanwezig zijn, net zoals een exclusieve en zeer prijzige Bugatti uit 1927. Een echtpaar uit Engeland heeft toegezegd om langs te komen met een Austin uit 1935. Geheel in het landenthema zullen er maar liefst 22 speciale Italiaanse auto’s hun opwachting maken waaronder een Fiat Toppolino Cabrio uit 1950. Deze zal als eerste gestart worden door onze eigen Italiaanse ijsmeester Zuliani.

De dag begint met een toertocht van zo’n 100 kilometer lang door het Groene Hart waarna de auto’s rond het middaguur terug zullen keren en worden opgesteld in en rond de Dorpsstraat voor het Concours d‘Élégance. Wethouder Jan Iedema zal samen met juylid Patrick van Domburg en sponsor Ronald Baptiste de auto’s jureren. De prijzen zijn gemaakt door Van den Bosch Glaskunst. De straat is voor de gelegenheid versierd met zo’n 50 Italiaanse vlaggen. Ook alle vrijwilligers dragen een shawltje in de Italiaanse kleuren. Op het Nicolaasplein staan 10 klassieke brandweerauto’s opgesteld. De kinderen mogen met een echte brandslang spuiten op minibrandweerauto’s. En er zijn nog meer kinderactiviteiten. Wat dacht u van een minitrein, springkussens, mini doeltrappen en schminken? Alle activiteiten zijn gratis.
Kijk voor meer informatie en het volledige dagprogramma op www.oldtimerdagzoetermeer.nl 

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-