experimenteerhuisexperimenteerhuis2Het experimenteerhuis staat op het terrein van de Dutch Innovation Factory en is een duurzaam woonhuis met zorg en technologie in de vorm van een omgebouwde container. Het huis heeft een tijd stil gelegen, maar start nu weer met nieuwe projecten.

Derdejaars studenten Verpleegkunde 3e van MboRijnland Zoetermeer zijn afgelopen donderdag van start gegaan met onderzoekend leren. Zij kregen training over de slimme innovaties van de leverancier van de zorgtechnologie die in het experimenteerhuis aanwezig is. Deze studenten gaan in juni nieuwe medewerkers en studenten 3e jrs mbo en hbo studenten trainen in de zorg en technologie. Ook gaan de studenten onderzoek doen naar de nieuwe innovatie bij Vierstroom Zorg thuis.

In het experimenteerhuis laten zij bijvoorbeeld zien hoe de BBrain werkt. Dit is een digitale klok die de afspraken van de cliënt helpt herinneren en door familie en mantelzorgers op afstand ingezet kan worden. Ook de ‘helpsoq’ is zo’n innovatie die het werk van zorgmedewerkers makkelijker maakt. Het hulpmiddel is eenvoudig in te zetten bij het aantrekken van steunkousen.

Het experimenteerhuis is een onderdeel vanuit het CIV, het centrum voor innovatief vakmanschap en is een samenwerkingsverband tussen zorginstellingen, mboRijnland en de gemeente Zoetermeer.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-