Huiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: Geen ja, geen nee.

Ja ja stickerVoor de een is de plof op de deurmat, veroorzaakt door in plastic gefolied reclamemateriaal, een welkome onderbreking van de wekelijkse sleur, voor de ander echter een hoop ergernis. Om de ergernis te onderbouwen zijn er niet-lezers die het argument gebruiken dat al die schreeuwende papierrommel ook nog eens schadelijk is voor het milieu. Dat ze de auto gebruiken om de boodschappen te halen, de houtkorf stoken bij een buitentemperatuur van 25 graden, biefstuk en vleeswaren zeven dagen in de week naar binnen schrokken, de tuin voor en achter met tegels hebben behangen, het kinderbadje voor buiten dagelijks opnieuw vullen met warm water uit de Quooker, boos zijn als de accijns voor sigaretten weer omhoog gaat, elke dag voor de kleerkast staan van wat zal ik vandaag eens aandoen dat door kinderhandjes is vervaardigd, het bankstel van vorig jaar vervangen voor de nieuwste modegril en, niet te vergeten, een o zo noodzakelijke vliegvakantie naar de zon, ach, wie maalt daarom. Die folders, ze blijven ergeren en zijn o zo vervelend. Want die papierbak is lastig bereikbaar met de auto.
Maar gelukkig, ze krijgen hulp van de gemeenteraad. Bijna gratis. Slechts 150.000 euro. Ongeveer dan. En ook erg duidelijk. Het is Ja of nee, nee en nee of ja en ja. En dat met stickers voor over de stickers. Duurzaam, dat wel, twee keer te gebruiken. Milieuvriendelijke uiteraard, getest op die lieve kleine muisjes.

Adri Smits, meer lezen van Adri Smits: adrismits.auteursblog.nl 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-