20180926 132759De gemeente Zoetermeer wil een eigen Pride walk te organiseren. Dit is onderdeel van het meerjarenplan Zoetermeer Regenboogstad 2023-2026. De stad moet hier nog wel op wachten tot 2026, andere activiteiten gaan al eerder van start.


Stichting ZOETER Queer wil toewerken naar een Pride walk in 2026, maar nu al beginnen met andere evenementen, zoals de organisatie van een Drag Queen Bingo en aanwezigheid bij het Stadsfestival.

Behalve evenementen is een belangrijk onderdeel van het meerjarenplan ook het versterken van de LHBTQI+ community en het geven van voorlichtingen, gastlessen en educatie. Voorlichtingen en educatie wordt verzorgd door kennis -en expertisecentrum COC Haaglanden.

 

Regenboogstad

Al sinds 2012 is Zoetermeer een Regenboogstad. Een Regenboogstad is een stad die zich actief inzet voor de emancipatie, veiligheid en sociale acceptatie van LHBTQI+ personen. Gemeente Zoetermeer werkt in de uitvoering nauw samen met de gemeenten Den Haag, Delft, Rijswijk, Leidschendam-Voorburg en Westland, het COC Haaglanden, Bibliotheek Zoetermeer, gro-up, Movisie en andere lokale partners.

Vanuit het ministerie van OCW is er een jaarlijkse bijdrage van € 20.000,- beschikbaar voor de LHBTQI+ activiteiten van de gemeente.

 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-