IDOSoms kan het lastig zijn om websites van de overheid te gebruiken. Heb je bijvoorbeeld moeite met een DigiD of een gezondheidsverklaring aan te vragen, of heb je een vraag over de Zoetermeerpas? Bij het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) kun je met elke vraag terecht.

Iedereen in de samenleving hoort digitaal mee te kunnen komen. Daarom kan iedereen bij het informatiepunt aankloppen met vragen over de digitale overheid, zowel lokaal als landelijk. Hier kun je terecht met vragen over bijvoorbeeld de ZoetermeerPas, toeslagen of de regiotaxi, maar ook bij problemen bij het aanvragen van een DigiD. De medewerkers aan de balie denken mee, geven informatie of zoeken de juiste hulp dichtbij huis.

Gratis cursussen digitale vaardigheden

Het informatiepunt biedt ook gratis cursussen aan om je digitaal vaardig te maken. In de cursussen digisterker, digibasis 1 en digibasis 2 verbeter je algemene vaardigheden. Om met Excel en Word beter overweg te kunnen, biedt IDO de cursussen Digibasis Word en Digibasis Excel aan.

  • Digisterker start op woensdag 31 mei van 13:00 tot 16:00 en bestaat uit 4 lessen.
  • Digibasis 1 start vrijdag 19 mei van 10:00 tot 12:00 en bevat 6 lessen
  • Digibasis 2 begint dinsdag 16 mei van 13:00 tot 15:00, eveneens met 6 lessen.
  • Digibasis Excel start dinsdag 6 juni met 6 lessen van 19:00 tot 21:00
  • Digibasis Word begint op maandag 15 mei met ook 6 lessen van 19:00 tot 21:00

Aanmelden kan met een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen naar 06-43843121.

Inloopspreekuur van Seniorweb

Ondervind je problemen in het gebruik van je smartphone of tablet? Iedere donderdagmiddag van 14:00 tot 16.00 uur in het Forum en vrijdagmiddag in wijkvestiging Rokkeveen organiseert onze partner SeniorWeb, afdeling Zoetermeer, een gratis inloopspreekuur voor al je computervragen.

 

Het Informatiepunt Digitale Overheid is elke werkdag van 14:00 tot 16:00 geopend, woensdag uitgezonderd. Het IDO wisselt over 3 locaties:

  • Forum: dinsdag en vrijdag
  • Wijkvestiging Rokkeveen: maandag
  • Wijkvestiging Oosterheem: woensdag

Meer informatie is te vinden op de website van Bibliotheek Zoetermeer. Heb je een vraag? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-