deksels tunnelbakDe tunnelbak van de Europaweg is de afgelopen dagen afgesloten om de loszittende putdeksels te vervangen. Bij de aanleg van de tunnel is er een constructiefout gemaakt, waardoor nu de roosters gerepareerd moeten worden. Vrijdag gaat de tunnel weer open, maar met een snelheidsbeperking van 30 km/uur.

De goten voor het afvoeren van (regen)water liggen in de tunnelbak dwars op de rijrichting, maar eigenlijk horen dergelijke goten in de rijrichting van de weg gemonteerd te worden. Voor een definitieve oplossing moet de constructie van de afwateringsgoot aangepast worden, waardoor de goot op de huidige plaats kan blijven liggen. Totdat dit aangepast wordt, komen er tijdelijke platen op het wegdek zodat de auto’s over de goten heen kunnen rijden en de weg deels weer open kan.

Er wordt één rijstrook per rijrichting geopend en er zal een snelheidsbeperking van 30 km/uur gelden. Op die manier kan het verkeer de tunnel weer gebruiken en wordt het risico op schade aan auto’s beperkt. Naar verwachting gaan de werkzaamheden om de goten aan te passen 3 maanden duren, maar er wordt nog onderzocht of er een snellere oplossing te vinden is.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-