Bevrijdingsfestival van bovenHet maximum lijkt bereikt voor evenementen die op de Markt worden gehouden. Het Zoetermeerse Bevrijdingsfestival trok vrijdag 5 mei veel meer bezoekers dan er terecht konden op de Markt, duizenden bezoekers konden dan ook het festival niet bijwonen.

Volgens burgemeester Bezuijen is de capaciteit van de Markt als evenemententerrein maximaal 8.145 bezoekers. Toen dit aantal vrijdagavond, rond 20.30 uur bereikt werd, werden dan ook geen bezoekers meer toegelaten. De politie hield mensen die het festival nog wilden bezoeken tegen met hekken en schat dat er ongeveer 2.000 mensen zijn weg gestuurd. Burgemeester Bezuijen: “Op het drukste punt, toen de Markt afgesloten moest worden, waren er een paar opstootjes, maar volgens de politie is de veiligheid niet in gevaar geweest.“

Tijdens de raadsvergadering van maandag 8 mei werden door de PvdA vragen gesteld over het evenement. Zo wilde commissielid Yuri Nikerk weten of er een alternatief is voor het houden van evenementen op de Markt. Burgemeester Bezuijen kon hier niet direct antwoord op geven, maar wil het evenement eerst goed gaan evalueren met alle betrokkenen. Bezuijen: “De Markt is een interessante plek om evenementen te houden, maar heeft zijn beperkingen. We zullen de opties voor andere locaties zeker meenemen in de evaluatie.”

Wethouder Jan Iedema, evenementen, erkent de behoefte aan een groter evenemententerrein voor Zoetermeer, dit bleek ook uit het onlangs hernieuwde evenementenbeleid. Iedema: "Voor zo'n 5 à 10 evenementen per jaar zouden we een groter terrein goed kunnen gebruiken. Dit zou bijvoorbeeld in het Van Tuyllpark kunnen zijn. daar worden nu ook al grote evenementen gehouden." 

Het houden van evenementen op de Markt zal in de nabije toekomst sowieso al hinder ondervinden van de bouwwerkzaamheden voor Markt 10 en het park dat daar komt. De gemeente gaat komende onderzoeken wat de beste plek is voor de komende Bevrijdingsfestivals. Iedema: "Dit jaar klopte ook alles, het was mooi weer 's avonds, goede line up en de mensen hadden weer zin in een feestje, dan wordt het druk. Als het regent is het weer een heel ander verhaal! Opvallend was dit jaar dat mensen ook de hele avond bleven, andere jaren zag je na een optreden dat een deel van de bezoekers vertrok en er weer anderen kwamen."

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-