Huiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: Molenaar, wat voor jou?

lok-dorp-molen-de hoop2Waar de wind staat, staat een molen. Zou zomaar een Nederlands gezegde kunnen zijn. Maar is het niet. De molenaar, ach, die maalt daar niet om. Zo snel is deze niet in zijn wiek geschoten. Maar als de wind een beetje meezit op zaterdag 13 mei en je bent een beetje gewiekst, dus vroeg je bed uit, kun je van de molen van Zoetermeer genieten, dubbel genieten zelfs, want niet alleen de werking van de molen krijg je dan te zien of te horen maar ook proeven, je kunt namelijk ook nog eens genieten van een heerlijk ontbijt ter plaatse. Kan vooraf niet zeggen of er ook zoete broodjes gebakken zijn maar deze actie nodigt wel uit. Misschien moet ik ook maar gaan. En dan maar hopen dat ik de smaak te pakken krijg, van het molenaarschap. Dat zou wel een goede klap zijn.

Adri Smits, meer lezen van Adri Smits: adrismits.auteursblog.nl 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-