20230505 38703middag1De middageditie begon met slecht weer, maar de bezoekers bleven komen. Even was het spannend of het festival wel door kon gaan, maar na onweer bij de opening werd het gezellig voor ouders en kinderen. Bij de avondeditie was de Markt rond 20.30 vol en later werden de toegangswegen gesloten. Dit gaf gemengde reacties.

In de ochtend is het weerbericht door de organisatie goed in de gaten gehouden. Uiteindelijk werd besloten om het evenement gewoon van start te gaan. Juist bij de opening stond de burgemeester met de lopers van Ilion in de regen en was er wat onweer. De lopers van Ilion kwamen het vredesvuur brengen en het vuur werd ontstoken. Zodra de regen stopte, stroomden ouders met kinderen de Markt op om te dansen op de muziek van een DJ of voor Samson en Marie.

 middag2  middag3

Avondprogramma

Bevrijdingsdag 2023 2De Markt stroomde tussen 18.00 en 19.00 al snel vol voor Verrückte Stunde en DJ Jean. Bij de start van Sera de Bruin was er op het Zuidwaarts een rij tot aan het voormalig museum, met een wachttijd tot 45 minuten. Rond 20.30 stond de rij tot in het Stadshart. Ook bij de ingang aan het Marseillepad bleef de wachtrij groeien. Toen er 8500 bezoekers op de Markt stonden, werden de toegangswegen afgesloten met hekken. Er zouden aan beide kanten van de Markt nog vele duizenden feestgangers voor niets in de rij hebben gestaan. De teleurstelling van de bezoekers die niet op de Markt terecht konden zorgde voor onrust en een aantal opstootjes. Op Facebook Evenementen Zoetermeer en Zoetermeer Actief waren er veel teleurgestelde reacties. Veel mensen gaven aan niet meer te gaan omdat het altijd overvol is. Anderen geven tips voor volgend jaar. Zo is geopperd om weer het Nicolaasplein erbij te betrekken. Sommige bezoekers zien de Van der Hagenstraat (Silverdome terrein) als een betere locatie. 

 20230505 38729  20230505 38731


Ondertussen ging op de Markt het feest volop door voor de vele enthousiaste bezoekers die wél een plaatsje hadden weten bemachtigen. Tot aan het laatste nummer bleef de volle Markt meedansen en -zingen met de muziek en gingen helemaal uit hun dak met Snollebollekes. De bekers bier en andere drank en versnaperingen vonden gretig aftrek.

Foto's middag: Theo van Houdt, avond Rita en Mark Neijssel

 

-advertenties-

-goede doel-