LEO Club Zoetermeer ‘Centaurea Cyanus’ (Latijn voor korenbloem) viert op 28 april haar tweede lustrum, maar tevens haar eindfeest. De afgelopen jaren heeft LEO Club Zoetermeer (de jongerenbranch van de LIONS) hele mooie acties opgezet en uitgevoerd. Helaas komt daar nu een eind aan.

De oprichting

“De LEO Club Zoetermeer is een vereniging van jongeren vanaf 18 tot 35 jaar, die zich al ruim 10 jaar inzetfoto Linda Kort voor lokale goede doelen in en rond Zoetermeer en is tijdens de eerste echte vergadering op 16 november 2011 opgericht door Edward Obreen, Jacqueline van de Zee en Reinier van Eijk”, vertelt Linda Kort, de huidige president van de LEO’s. Het was Edward die met het idee kwam en de eerste leden bijeenbracht. Ook waren vier van de leden kinderen van ouders die zelf LIONS waren. Het duurde nog wel even voordat alles formeel geregeld was en er voldoende leden (12) waren, maar op 26 januari 2013 was het zover en met een formele ceremonie en in het bijzijn van de burgemeester, was Zoetermeer en de regio een kersverse LEO-club rijker. Tijdens de eerste vergadering werd op voorstel van Stephanie van Veen gekozen voor de clubnaam ‘Centaurea Cyanus’, wat de Latijnse benaming is voor de korenbloemen uit het wapen van Zoetermeer. Linda is zelf sinds 2014 lid van de LEO’s en heeft diverse functies binnen de club vervult.

De acties

De LEO Club heeft door de jaren heen veel nieuwe en sociale vriendschappen voor de leden opgeleverd. Samen met elkaar werden diverse evenementen georganiseerd en werden regelmatig de handen uit de mouwen gestoken. Heel bekend binnen Zoetermeer zijn de Pubquiz en de Wijnactie die bijna jaarlijks werden georganiseerd. Maar ook activiteiten als de landelijke Opschoondag, de Natuurwerkdag, de inzamelacties voor de Voedselbank en NL Doet zijn bekende activiteiten die door de LEO’s werden uitgevoerd om iets te betekenen voor de medemens in de Zoetermeerse samenleving. Diverse Zoetermeerse stichtingen hadden altijd de warme aandacht van de LEO’s. Maar voor Linda was de Pubquiz toch wel een van de leukste activiteiten omdat: “we hier echt als één team samenwerkten voor het goede doel.”

 Opschoondag 2021 Leoclubzoetermeer 1024x684   rolstoel

Eindfeest

Inmiddels bestaan de LEO’s 10 jaar en zouden ze onder normale omstandigheden in januari hun tweede lustrum hebben gevierd. “Helaas hebben we de afgelopen jaren een groot verloop onder de leden gehad”, gaat Linda verder. Sommige leden moesten door verhuizing naar buiten Zoetermeer of zelfs het buitenland afhaken, of zijn in een levensfase terecht gekomen dat andere prioriteiten moeten worden gesteld. “Ook dit jaar moesten en gaan er nog een paar leden om privéredenen afhaken, waardoor we helaas onder een acceptabele ondergrens gaan komen. Hierdoor moet de LEO club helaas stoppen”, meldt Linda emotioneel. Ook allerlei wervingsacties hebben geen nieuwe leden opgeleverd. De LEO’s hebben daarom besloten om het lustrumfeest meteen het eindfeest van de Zoetermeerse LEO club Centaurea Cyanus te laten zijn. Dit staat nu voor 28 april gepland.

 leo boer  leden Zoetermeer installatie leo05 1024x681 copy  rolstoel2


Het stoppen gaat gelukkig niet stilletjes voorbij. Alle leden en ex-leden zijn voor het eindfeest uitgenodigd. De verwachting is dat vele aanwezig zullen zijn, mogelijk zelfs een aantal ex-leden vanuit het buitenland. Ook vertegenwoordigers van de andere Zoetermeerse Lionsclubs: Zoetermeer, De Meerbloem en Soetermare zullen acte de présence geven. “We willen het graag goed afsluiten en met hen graag terugkijken op tien hele mooie jaren LEO’s Zoetermeer en herinneringen ophalen met een gezellig eindfeest”, sluit Linda af.

Foto's: LEO Club Zoetermeer

 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

 

 

 

-advertenties-

-goede doel-