Kinderen van de Piëzo TalentenAcademie Buytenwegh werken mee in de tuin bij de Zoete Aarde fotograaf Jeroen StahleckerDe kinderen van de Piëzo TalentenAcademie Buytenwegh, sector duurzaam & groen, hebben een werkbezoek gebracht aan buurttuin Zoete Aarde. Daar hebben ze kennis gemaakt met het beroep van de tuinman en samen een voedselbank voor bijen ingezaaid.

Bij de Piëzo TalentenAcademie maken kinderen van 9 tot 14 jaar kennis met beroepen in de sectoren Gezondheidszorg en Duurzaam & Groen. Wat maakt hun beroep nou zo leuk? Wat doet iemand op een dag? Welke talenten heb je nodig om later zelf die beroep uit te kunnen oefenen? Kinderen kunnen bij de TalentenAcademie ontdekken dat ze veel meer kunnen doen en worden dan ze eigenlijk denken.

Buurttuin Zoete Aarde, gevestigd aan de Broekwegzijde 195 in de Leyens, wordt gerund door vrijwilligers en in het tuinseizoen, dat loopt van april tot en met oktober, wordt er volop getuinierd. Vrijwel dagelijks is tussen 10.00 en 16.00 het terras voor koffie en thee en de winkel met oogst van de tuin geopend. Er is het hele jaar op woensdagmiddag om 12.00 soep, er zijn workshops en kleine concerten.

Na een aantal jaren intensief verbouwen, sparen en weer bouwen is het nieuwe paviljoen van de Zoete Aarde eindelijk af. Op 13 mei om 12.00 opent burgemeester Bezuijen het paviljoen officieel onder begeleiding van de band The Silver Beetles. De buurttuin is op 13 mei geopend vanaf 10.00 en bezoekers kunnen dan al genieten van een kleine markt met mooie producten.

Aanmelden bij de Piëzo Talentenacademie kan via https://stichtingpiezo.nl/projecten/piezo-talentenacademie/

Fotograaf: Jeroen Stahlecker

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-