foto ondertekening Engelandlaan
 Ondertekening overeenkomst door MariĆ«tte Heemskerk, directeur-bestuurder van DGW en Marcel Peppel, Manager engineering bij Waal


Aan de Engelandlaan in het centrum start in juli de bouw van 85 sociale huurappartementen voor 1- en 2-persoons huishoudens. Het gebouw telt 15 etages en wordt circa 45 meter hoog. Woningcorporatie De Goede Woning en bouwbedrijf Waal ondertekenden op 14 april de bouwovereenkomst.

Het complex wordt gebouwd op het terrein tussen de gebouwen City House en Dutch Port. Er worden bij het gebouw 43 parkeerplaatsen toegevoegd. 

Duurzame appartementen

Alle appartementen hebben twee of drie kamers en een eigen balkon. Bijzonder is dat de balkons van de woningen steeds na 6 lagen anders geplaatst worden. De vorm van het gebouw zorgt ervoor dat alle appartementen goed uitzicht krijgen. De duurzame woningen worden verwarmd en van warm water voorzien door de Warmte Koude Opslag waar ook het gemeentehuis al op aangesloten is. 

De gemeente begint in mei 2023 met het bouwrijp maken van de grond en in juli 2023 starten de bouwwerkzaamheden. De nieuwe woningen worden naar verwachting medio 2025 opgeleverd. De verhuur van de woningen verloopt via Woonnet Haaglanden.

Kijk voor meer informatie op Engelandlaan - De Goede Woning

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-