Met de onthulling van een bordje bij een walnootboom, geschonken door de gemeente, opende wethouder Marijke van der Meer woensdag 19 april het Zoetermeerse Momentenbos. Het Momentenbos ligt bij voedselbuurtbos GeuzeGroen in de Nieuwe Driemanspolder.

Het Momentenbos biedt inwoners van Zoetermeer de gelegenheid om een boom te adopteren ter herinnering aan een bijzonder moment in hun leven, zoals geboorte, huwelijk of het overlijden van een dierbare.

Het Momentenbos is een initiatief van CDA-commissielid Fred van Proosdij. "Onze motie is alweer van vier jaar geleden, maar ik ben blij dat het Momentenbos er nu echt is. Met het bos heeft Zoetermeer er een plek bij waar inwoners samen kunnen komen, herinneringen kunnen delen en tegelijkertijd bijdragen aan een groener Zoetermeer."

 

                                 

Adoptiebomenbos

                               In het adoptiebomenbos kan iedereen planten adopteren in voedselbuurtbos GeuzeGroen. Via de ‘deelbomenregeling’ stellen zij mensen in staat een tak, een bloem of een hele boom te adopteren in het jonge voedselbos in de Nieuwe Driemanspolder.

Om de nieuwe samenwerking te bevestigen, heeft de gemeente Zoetermeer een prachtige walnootboom en een bijzondere bank gedoneerd. De bank is door de Juttersfabriek gemaakt van lokaal afvalhout. Daarmee draagt deze zichtbaar bij aan GeuzeGroen’s missie om bij te dragen aan een circulaire economie en zo veel mogelijk te werken met gerecyclede materialen uit haar directe omgeving.

 

Rolstoelpad

Daarnaast heeft de gemeente de bereikbaarheid van het voedselbuurtbos aanzienlijk verbeterd. De initiatiefnemers van GeuzeGroen roepen al jaren dat ze graag een rolstoelpad willen, zodat ook bezoekers met een rolstoel of kinderwagen er terecht kunnen. De beplanting is al zo aangelegd, dat je in de toekomst vanaf de paden bessen en kruiden kan plukken. Met hulp van aannemer Vermeulen heeft de gemeente deze voorzien van halfverharding en een dam om een sloot te overbruggen. Daarmee is deze bijzondere plek voor iedereen toegankelijk geworden.

Meer informatie over de deelbomenregeling van voedselbuurtbos GeuzeGroen vind je op: https://geuzegroen.nl/adopteer-een-boom/

Foto: Leon Koppenol

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-