theater na de dam op de damVeertien Zoetermeerse jongeren, die meedoen aan het theaterproject Theater na de Dam, deden zaterdag mee aan een flashmob op de Dam. Samen met zo’n 350 jongeren uit heel Nederland deden zij een dansje om mensen te wijzen op hun theatervoorstelling.

De jongerendag in Amsterdam brengt de jongeren van heel Nederland, die allemaal in hun eigen stad een Theater na de Dam voorstelling gaan spelen, met elkaar in contact. In de Zuiderkerk laten ze elkaar korte stukjes uit hun voorstelling zien en hebben de kans om met elkaar te praten over elkaars optreden. De Zoetermeerse jongeren zijn nu aan het repeteren voor de uitvoeringen op 4 en 5 mei, daarnaast spreken ze met oudere Zoetermeerders die de oorlog nog hebben meegemaakt. Deze gesprekken komen terug in de voorstelling, die heel persoonlijk en Zoetermeers wordt. 

Een goed antwoord

Theater na de Dam vindt het belangrijk dat de verhalen verteld blijven worden. Onder het initiatief van deze organisatie spelen er in heel Nederland rondom de Nationale Dodenherdenking meer dan honderd voorstellingen die betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog. Het Stadstheater Zoetermeer doet voor de tweede keer mee aan het jongerenproject. De eerste editie Ik zie ik zie wat jij niet ziet was genomineerd voor de Zoetermeerse Kunst en Cultuurprijs 2022.  

De voorstelling ‘Een goed antwoord’ wordt twee keer gespeeld in het Stadstheater, op 4 mei om 21.00 uur en op 5 mei om 14.00 uur. Kaarten voor de voorstelling zijn €7,50 en zijn te bestellen via: https://stadstheater.nl/voorstelling/een-goed-antwoord/

 

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-