Studieruimte ForumZoetermeerse scholieren en studenten hebben behoefte aan een stille studieruimte waar zij ongestoord kunnen studeren. Niet voor iedere student is het mogelijk om thuis te studeren, er is soms te weinig ruimte of er is teveel afleiding. Zij kunnen straks bij Gymworld studeren, ook in het weekend.

 

Veel scholieren en studenten gebruiken nu de bibliotheek als studieplek, maar daar is te weinig ruimte om iedereen plaats te bieden. De raadszaal werd in 2020 ook nog gebruikt om te studeren, maar dat is nu niet meer mogelijk doordat er meer vergaderingen van ambtenaren worden gehouden.

 

Pilot voor één jaar

Op de locatie in Gymworld kunnen stille studieruimtes gemaakt worden, die ook in het weekend open zijn. Er zijn wel aanpassingen nodig om de ruimtes geschikt te maken voor het gebruik als stille studieruimten. Het college wil nog voor de zomer een plan maken en presenteren aan de gemeenteraad waarin de kosten van deze voorzieningen uitgewerkt zijn. Het zou gaan om een pilot van één jaar, waarna het gebruik geëvalueerd wordt.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-