ZeilwedstrijdenDe Zoetermeerse Watersportvereniging Noord-AA gaat weer zeilwedstrijden houden voor alle leden en niet-leden. Op zondag 23 april staat de eerste clubwedstrijd gepland. De clubwedstrijden zijn voor volwassenen en jeugd, leden en niet-leden waaronder ook voor beginners in het wedstrijdzeilen.

In totaal zullen er 6 wedstrijden worden gevaren en het is juist de bedoeling om zeilers die geen enkele wedstrijdervaring hebben te laten kennismaken met het wedstrijdzeilen. De wedstrijdcommissie zal het zo simpel als mogelijk houden en helpen waar ze kunnen. 

Niet-leden kunnen zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en het inschrijfgeld voor niet-leden bedraagt € 5,=. Er wordt gebruik van het handicapsysteem SW, waarbij de gezeilde tijd wordt gecorrigeerd met de SW waarde van het type boot. Hiermee kan je met elk type boot meedoen. Voor meer informatie zie website.

Voorafgaand aan de eerste wedstrijd is er op woensdagavond 19 april een Regelavond in het clubhuis van de vereniging. Je kan op deze avond terecht met al je vragen. Er wordt informatie gegeven over de regels van het wedstrijdzeilen zoals: Hoe gaat de start? Wat zijn de belangrijkste voorrangsregels? Hoe verloopt de dag? Dus geen moeilijke theorie, maar informatie voor iedereen die geen of weinig ervaring met wedstrijdzeilen heeft.

Wil je wel eens een wedstrijd zeilen, maar vind je dat je te weinig kennis en kunde van het zeilen hebt of heb je geen eigen boot? Dan kan je altijd meevaren met iemand die dat wel heeft. Indien je geen eigen boot hebt, is er mogelijkheid om van de vereniging een boot te huren.

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-