Vivianne van YperenHet Zoetermeerse VVD raadslid Vivianne van Yperen verlaat na 5 jaar de gemeenteraad. Zij kan het raadswerk niet meer combineren met haar werk en jonge gezin en vertrekt op 15 mei 2023 als raadslid uit de Zoetermeerse Gemeenteraad.

‘’Er zitten helaas maar 7 dagen in een week en maar 24 uur in een dag’’, aldus Van Yperen. Ze krijgt de kans op een leidinggevende functie binnen het bedrijf waar zij werkzaam is. "Deze kans wilde ik niet aan mijn neus voorbij laten gaan, maar dat houdt wel in dat ik mijn zetel in de gemeenteraad moet opgeven’’.

Thera HoekstraVivianne kwam ruim 5 jaar geleden als 26-jarige in de gemeenteraad en tijdens de verkiezingen in 2022 is zij herkozen. Fractievoorzitter Lisette Meijer betreurt het vertrek van Van Yperen: “Vivianne heeft zich onder andere als lid van het Actiecomité Raden in Verzet hard gemaakt voor een betere financiële verhouding tussen gemeenten en het Rijk. Met het vertrek van Vivianne verliezen we een zeer goed en toegewijd raadslid.”

Een definitief afscheid van de politiek is dit wat Van Yperen betreft zeker niet. Zij blijft een actief lid van de Zoetermeerse VVD. Thera Hoekstra neemt de plek van Vivianne in. Zij wordt na het afscheid van Van Yperen op 15 mei 2023 geïnstalleerd als raadslid. Hoekstra is geen onbekende in de Zoetermeerse politiek, in de periode 2018-2022 was zij al raadslid.

Foto boven: Vivianne van Yperen

Foto onder: Thera Hoekstra

 Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-