Maquette beweegpark voor ouderen 2
Maquette beweegpark voor ouderen 1 copyEersteklassers Technasium van Oranje Nassau College (ONC) Parkdreef hebben in opdracht van wijkcentrum Seghwaert op Dreef een beweegpark voor ouderen ontworpen. Woensdag 5 april koos Joop de Bruin, voorzitter van het wijkcentrum, de beste ontwerpen uit.

ONC Parkdreef is sinds dit schooljaar een officieel Technasium. Alle brugklassers havo en vwo werken binnen het vak onderzoek & ontwerpen aan levensechte bèta-technische projecten. Deze keer kwam de opdracht van wijkcentrum Seghwaert op Dreef (SOD). SOD wil op het veld bij het wijkcentrum een beweegpark voor ouderen realiseren. Voor de subsidieaanvraag bij de gemeente heeft de opdrachtgever de ONC’ers gevraagd om maquettes te maken van een geschikt beweegpark.


Maquette beweegpark voor ouderen 3 copyOnderzoeken, uitdenken en vormgeven

De afgelopen weken hebben de leerlingen in groepjes gewerkt aan de opdracht. Eerst hebben ze de wensen van de doelgroep geïnventariseerd. Ze hebben onderzoek gedaan naar beweegoefeningen en toestellen die geschikt zijn voor ouderen. Vervolgens hebben ze hun ideeën vormgegeven in een aantal maquettes. Woensdag 5 april heeft Joop de Bruin de maquettes beoordeeld en de drie beste uitgekozen. De leerlingen werden onder andere geprezen om de precisie van de maquettes op schaal, de afwerking en het behoud van natuur in de ontwerpen. Dat de leerlingen ook hadden nagedacht over denksport noemde hij ‘vernieuwend’ en het ‘smikkelbankje’ vond hij een erg origineel idee.
De drie uitgekozen maquettes zijn de komende tijd te bewonderen in wijkcentrum Seghwaert op Dreef. De opdrachtgever neemt de ideeën van de leerlingen mee naar de gemeente Zoetermeer.

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-