De boomgaard en de Natuurspeeltuin in het Hof van Seghwaert zijn dit voorjaar vernieuwd dankzij de hulp van vrijwilligers. Kinderen beleven hier de natuur met handen en voeten: ze kunnen op ontdekking op een gloednieuw blotevoetenpad en de belevingsbakken met planten zijn opgefrist.

De boomgaard van het Hof van Seghwaert is voor één derde speciaal ingericht voor kinderen. Tussen de bomen spelen kinderen in een prikkelende omgeving. Ze kunnen op ontdekking in de uitkijktoren of bij de waterpomp. In deze Natuurspeeltuin kun je de natuur echt voelen: loop met blote voeten over grind, zand, hout of wilgentakken en voel, ruik of proef bij de planten van de belevingsbakken. Er lopen ook kippen en konijnen rond.

 2023 04 02 Blote voetenpadjpg  2023 04 02 Beleef bakken
 Een demonstratie op het blotevoetenpad  De belevingsbakken zijn opgefrist

Kinderspeelmiddag en Natuur Rangers Club

Elke eerste zondag van de maand is er een gratis kinderspeelmiddag voor kinderen van 3 tot circa 8 jaar. Vanaf 14.00u komt de Boekfiets langs en kunnen kinderen genieten van een voorleesfeest. Daarna kunnen kinderen met vrijwilligers de boomgaard ontdekken of wordt er geknutseld. De speelmiddag duurt tot 15.30u.

Vanaf woensdag 4 mei is er elke twee weken een Natuur Rangers Club. Ook deze loopt van 14.00u tot 15.30u en is voor kinderen van 6 tot 12 jaar. De kinderen krijgen spannende natuuropdrachten en er wordt gespeeld en geknutseld. Voor €1,50 (€0,50 met Zoetermeerpas) doet je kind mee en er zijn strippenkaarten verkrijgbaar: 5 keer voor €5.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-