Schrijver Alex Boogers bezoekt het AlfrinkOp 30 maart opende het Alfrink College de deuren voor schrijver Alex Boogers. In de collegezaal die voor de gelegenheid ingericht was als ware een huiskamer vertelde Alex over zijn liefde voor kickboksen, het verlies van dromen en het ontstaan van een nieuw doel.

Afkomstig uit een achterbuurt in het, naar zijn zeggen, naamloze gat Vlaardingen ontstond Alex’s droom: ‘een vechter worden zoals Bruce Lee was’. Aan deze droom kwam abrupt een einde toen hij zijn rug onherstelbaar beschadigde in een brommerongeluk. De 4V-leerlingen waren zichtbaar emotioneel geraakt door de beeldende beschrijving van Alex Boogers.

De schrijver koppelde een levensles aan zijn ervaring: “obstakels kom je tegen in het leven. Stap eroverheen want er gaat een nieuw venster voor je open”. Dat leerlingen aangesproken zijn door zijn komst, blijkt uit de reacties. “Jammer dat het maar vijftig minuten duurde. Ik had veel langer willen luisteren.” Het bezoek van de schrijver past bij de ambitie van het Alfrink College om de liefde voor lezen bij leerlingen verder aan te wakkeren en zo het begrijpend lezen te bevorderen.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-